Kooihaven Leiden

  • "Goed bereikbaar en toch afgesloten met een hek"
  • "Perfecte locatie tussen Leiden en de Kagerplassen"
 *** Klik hier *** De Algemene Leden Vergadering van 6 maart keurt notulen goed *** Klik op deze balk voor een bericht van de voorzitter *** 

WSV De Kooihaven

Opgericht in maart 1974 en begonnen met ongeveer 20 boten. Er werd toen nog gebruik gemaakt van de haven van Zitman en Jan Baart aan de Sumatrastraat, Met de hand konden de schepen via een helling op een klein terrein worden gestald voor de winter. Door nieuwbouw op die locatie kreeg de vereniging een heel ander karakter en kon gelukkig wel blijven bestaan doordat er een winterstalling actief bleef bij de Holicon (voorheen Scheepswerf Boot). Pas in 1987 kreeg de vereniging na jarenlang onderhandelen met de Gemeete Leiden een eigen haven.

De haven telt 46 ligplaatsen, varierend van 2,5 tot 13 meter. Op industrieterrein De Waard heeft De Kooihaven een zeer mooie locatie op de splitsing van de Oude-Rijn en de Zijl, met directe ontsluiting naar de Stad Leiden en de Kagerplassen.

Voor de havenmeester en de leden biedt De Ark een perfect onderkomen. Vanaf de weg heeft de haven twee afsluitbare toegangen. Er is geen winterstalling.

De vereniging De Kooihaven heeft tot doel de watersport bij haar leden te bevoorderen en is een verening voor een doorsnee  watersporter.